Društvo

Izgorela kuća u Selakovcu, predstavnici Grada pritekli u pomoć

Porodica Mavrić iz Selakovca ostala je bez svog doma zbog požara koji se dogodio pre dva dana. Privremeno su smešteni kod rođaka. Nadu da će ponovo imati svoju kuću potkrepili su im današnjom posetom predstavnici uprave Grada sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem na čelu.

Posle vatrene stihije od nekadašnjeg porodičnog doma ostalo je samo zgarište. Majka Fatima i sin Fatmir nisu bili kod kuće kada je izbio požar. Pretpostavlja se da je uzrok električna instalacija. Vatra je najpre zahvatila jednu sobu, pa se proširila i na ostali deo stambenog objekta.

“Kada sam ušao u kuću osetio sam dim,pokuaš sam da nađem gde je vatra, ali ona se širila velikom brzinom i zahvatila kuću”, kazao je Mavrić.

U pomoć su im pritekle komšije, ali i pojedini privrednici. Fatmir Mavrić kaže da je poseta predstavnika lokalne samouprave od velikog značaja,ali i ukazana pažnja s obzirom da sa svojim mesečnim primanjima on i njegova majka ništa ne bi mogli sami da urade.

“Veliku zahvalnost dugujem lokalnoj samoupravi. Odmah su pritekli u pomoć došli su da nas obiđu i oni su zapravo glavni pokretači cele akcije. Mnogo je značajno kada znate da i u ovakvoj teškoj situaciji ima rešenja, da niste sami, ali najbitnije je da smo živi izdravi i da niko nije povređen”, rekao je Mavrić.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Naser Crnovršanin kaže da će grad pomoći ovoj porodici.

“Odmah nakon gradonačelnik je obavestio o požaru, svoje sradnike, koji su još juče obišli porodicu, a danas smo opet ovde da vidimo šta grad može da uradi za ovu porodicu. Već su napravljeni prvi koraci, dogovoreno je šta mi možemo, ašta oni od dokumentacije treba da pribave, da bi im na neki način pomogli da ublaže posledice požara. Grad će pomoći novčano, a uz pomoć lokalnih privrednika pokušaćemo da obezbedimo i ostali građevinski materijal, koji im je potreban”, kaže Crnovršanin.

Komšinice već dva dana pomažu Fatimi da  opere ono što je ostalo od garderobe i stvari. Kako kažu, ona je samohrana majka dobra komšinica, koja je sama školovala sina i sreedila svoj dom. Sve ono što je godinama sticala otišlo je za petnaest minuta.

Mavrići se nadaju da će uz pomoć humanih ljudi, svojih sugrađana opet srediti svoj dom i vratiti se normalnom životu.

Podeli