Društvo

Hasanović: Predstoji nam intenzivna građevinska sezona

Gostujući u emisiji Odgovor, koja je na programu večeras od 21 i 30, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović je rekao da se tokom zime vredno radilo na izradi projektno – tehničke dokumentacije, te da nas očekuje vrlo intenzivna građevinska sezona. Pored realizacije važnih projekata, dogovorenih još tokom posete predsednika Tureske Redžepa Taipa Erdoana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ove godine planirano je uređenje i asfaltiranje oko 50 gradskih i prigradskih ulica. Komentarišući beogradske izbore, Hasanović je rekao da su se mnogi smejali kampanji i rezultatima Muamera Zukorlića, ali da će, kako je kazao, taj Zukorlićev izlet skupo koštati sve Bošnjake.

Hasanović je rekao da je uspešno završen projekat ukorićavanja rečnih korita, što su, kako je istakao, potvrdili i predstavnici Svestske banke, koji su proteklog vikenda posetili Novi Pazar i najavio da će u saradnji sa Srbijavodama biti nastavljeni projekti uređenja i drugih rečnih korita kao što su Tnavica i Jošanica.

On je rekao da će sa privim sunčanim danima početi asfaltiranje i uređenje ulica u gradu. ”Odmah krećemo sa uređenjem ulica u Jošanici – Jaklja 700m, po par ulica u Muru i Selakovcu 800m, Ulica Sutjeska 270m i kraci Ulice Narodnog Fronta 410m i put u Bajevici”, kazao je Hasanović. On je rekao da će se u saradnji sa Ministarstvom privrede asfaltirati dodatnih 12 ulica, te da je u pripremi dokumentacija za još tridesetk na gradskom i prigradskom području. Prema rečima Hasanovića, na početku građevinske sezone gradiće se i 3 potporna zida u naselju Jaklja, Prla i Ulici Emina Hadžkovića.

U saradnji sa Ministarstvom privrede  radiće se ulice : 8.Mart (voda, kišnica, asfalt), Gojka Bačanina, Ismeta Mujezinovića, 410, Kraci ulica G. Živkovića, 1. Majska i R.Boškovića, Pljevaljska, Pribojska, OŠ Selakovac, Hercegivačka trougao, što ukupno iznosi 54 miliona RSD.

Drugi sloj asfalta radiće se u ulicama: Biserovačka,  Kolubarska, 4. Juli, Iljaza Hadžipećanina, kao i prostor iza stare lučne zgrade i Gradske toplane.

Pored košarkaške sale, kako je najavio Hasanović, u sklopu Sportsko-sajamske ustanove ”Pendik” biće uređena sala za borilačke sportove i teretana.

”Uporedo sa radovima u urbanim delovima grada, planiramo radove i na revitalizaciji seoskih lokalnih puteva. Želja nam je da stanovništvu u ruralnim delovima obezbedimo što pristojnije uslove za život i svakodnevno funkcionisanje. Osim sanacije i nasipanja, u ovoj godini ćemo se potruditi da u par prigradskih i seoskih mesnih zajednica, a pre svega mislim na mesne zajednice: Mur, Požega, Postenje i Trnava, odradimo i asfaltiranje prioritetnih putnih pravaca”, kazao je Hasanović.

Komentarišući nedavno održane beogradske izbore, Hasanović je rekao da je Muamer Zukorlić sa svojom Strankom pravde i pomirenja uzeo deset puta manje glasova nego što je bilo nevažećih listića, te da bi morao ”da poraste desetostruko da bi dostigao nivo statističke greške. Da mu nije žao kahve mogao bi sve svoje glasače u Mejdan na kahvu da dovede.Svi su se smejali i njegovoj kampanji i rezultatu, i mi smo se malo šalili, ali ovaj njegov izlet će nas Bošnjake itekako da košta i tu nema ništa smešno. Njega nije bilo sramota da svoju listu kandiduje kao listu bošnjačke nacionalne manjine i da ostvari ovakav rezultat. Danas te rezultate gledaju i neki u Berogradu i u Evropi i tumače ih na način – Bošnjaci – 900 glasova. Taj čovek bi nas sve prodao za par minuta na Pinku,” rekao je Hasanović u Odgovoru.

On je najavio da očekuje da 2018. bude investiciono i infrastrukturno berićetna.

”Najveće zasluge za ovo do sada odrađeno kao i ono što planiramo u narednom periodu da odradimo, pripadaju potpredsedniku Vlade Republike Srbije i ministru Rasimu Ljajiću, čija energija i nesebično zalaganje za dobrobit svih građana Novog Pazara, svima nama daju snagu da radimo danonoćno na ostvarenju vizije bolje budućnosti našeg grada”, zaključio je Hasanović.

S.Lj.

Podeli