Kultura

Iz edicije Sent pet novih naslova

U ediciji “Sent“ objavljeno je pet novih knjiga mladih stvaralaca. Riječ je o talentovanim mladim umjetnicima od kojih su većina bili polaznici Škole kreativnog pisanja i brisanja, a koju vodi književnik Enes Halilović. Na ovaj način i grad Novi Pazar dobio je nove pjesnike i pisce.

Knjiga je objavljena Urošu Riastanoviću sa naslovom “Sutra“, Danijeli  Jovanović “Red ovog red onoga“, Ersanu Muhoviću “Epsitola“, Seniha Pepić Župljanin “Uvod u uvod“ i Amela Halilović kniga “Pesak“. Autori iz Novog Pazara su debitanti, a svijim radovima su se već dokazali pišući za časopis “Sent” ali i za brojne druge časopise. Ovog puta je njihov glavni književni rad, na kom su radili nekoliko godina unazad,  ugledao svjetlo dana.

“ To su talentovane osobe koje su nekoliko godina tražile sebe, tražile svoj izraz. Ersan Muhović je u knjizi Epistola pisao o fenomenu pisma. To je jedna konceptualna knjiga koja se bavi pismom kroz istoriju civilizacije i istoriju kulture. Seniha Pepić Župljanin dala je svoja pesnička razmišljanja o svijetu koji je okružuje, dok je Amela Halilović, knjigom “Pesak”, predstavila se kao vrstan prozni pisac, ali u minijaturi “, rekao je književnik Enes Halilović.

Štampanje knjiga pomogao je grad Novi Pazar. Časopis Sent izdao je 46 brojeva, a u ediciji “Sent” do sada je objavljeno 28 knjiga.

Podeli