Društvo

Vodič UNESCO-a predstavljen u Novom Pazaru

Akademska inicijativa Forum10 je za prosvetne radnike iz Novog Pazara organizovala seminar na kojem je prestavljen UNESCO vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma. Nastavnici i profesori imali su prilike da dobiju praktične savete o tome kada i kako treba razmatrati pitanje nasilnog ekstremizma i radikalizacije sa učenicima.

Predstavljanje Uneskovog ( UNESCO) vodiča izazvalo je veliko interesovanje prosvetnih radnika iz Novog Pazara. Oni su imali prilike da dobiju savete kako da prepoznaju i na vreme spreče razne vidove nasilja i ektremizma. Predavačica Svetlana Belić Malinić istakla je zadovoljstvo što je imala prilike da se druži sa nastvnicima Novog Pazara, koji su pokazali interesovanje za ovu temu.

Prosvetni radnici prepoznaju značaj ovog Uneskovog vodiča, kažu da će im ovakva edukacija pomoći da se  na vreme suprsotave nasilnom ekstremizmu i radikalizaciji u školama i na taj način pomognu učenicima da izbegnu  veće probleme.

Akademska inicijativa  Forum10 seminar je organizovala u okviru projekta “Aktivni mladi za bezbednu zajednicu” čiju realizaciju je podržaja Ambasada Velike Britanije i Misija OEBS.

Podeli