Društvo

Vodovod i Zavod za zdraviju životnu sredinu

Zavod za javno zdravlje i JKP „Vodvod i kanalizacija” potpisali su ugovor o poslovno – tehničkoj I stručnoj saradnji, koji podrazumeva podršku i dogovor ove dve instutucije na svim poljima. Prva aktivnost je razmena opreme, koja će unaprediti rad obe  instutucije, a građanima pružiti još bolju uslugu.

Voda je jedan od najbitnijih sastojaka za zdravlje čoveka. Cilj rada i novopazarskog vododva i Zavoda za javno zdravlje je da građanima obezbede zdraviju životnu sredinu, a kvalitet pijaće vode je jedan od tih prioriteta. Voda sa gradskog vododvoda je ispravna, ali se stalno mora raditi njena provera. Uz aparat spektrofotometar, koji su dobili od Zavoda za javno zdravlje za analizu vode, radnici gradskog vodovoda imaće još savremeniji način provere ispravnosti vode.

Ispravnost kvaliteta vode se u Zavodu još uvek ne radi, ali je lanirano u budućnosti. Ova ustanova je od Vodovod je dobila incubator za  mikrobilošku analizu, koji im je bio neophodan.

Direktori ove dve javne ustanove dr Šefadil Spahić i Hanefija Brničanin potprisali su danas ugovor o poslovno -tehničkoj saradnji  saradnji, koji će samo ojačati već dobru komunikaciju radnika dva preduzeća.

 

 

 

Podeli