Društvo

Počinje Manifestacija „Šta znaš o saobraćaju“

Danas je održana sednica Organizacionog odbora Novog Pazara za tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola „Šta znaš o saobraćaju“.  Organizator manifestacije po 49. put je Auto-moto savez Srbije, a smotra se odvija kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Ove godine iza Manifestacije „Šta znaš o saobraćaju“, značajnije nego ranijih godina, staje Grad Novi Pazar sa željom da ovo tradicionalno takmičenje opravda svoje postojanje.

„Okupili smo se kao Organizacioni odbor da vidimo šta je potrebno školama od materijalno-tehničkih sredstava za blagovremeno uzimanje učešća u ovoj manifestaciji. Želimo da poručimo svima da je učešće dece u saobraćaju jedan od prioriteta za sve nas. To je smisao zašto smo se danas okupili i zašto želimo da ovu smotru podignemo na viši nivo“, rekao je Hajrudin Hajrović, predsednik Organizacionog odbora Manifestacije.

Masovnost će biti glavni cilj ovogodišnje smotre, a u tom smislu motivacija će obuhvatiti kako škole tako i nastavnike koji se budu isticali u sprovođenju Manifestacije. Do 31. marta održaće se školska takmičenja, 22. aprila opštinska,12. maja okružna takmičenja i gradsko takmičenje u Beogradu i 25. i 26. maja republičko takmičenje u Beogradu.

 

Podeli