Društvo

Seminar za srednjoškolce i studente u Sjenici

U okviru programa „Interetničke omladinske alijanse“Kulturni centar DamaD, uz podršku grada Novog Pazara, organizujetrodnevni seminar namenjen učenicima viših razreda srednjih škola i studentima, koji ima za cilj da omogući mladima da zajedno uče, prepoznaju probleme, planiraju i zajednički realizuju male društvene akcije.  Seminar će biti organizovan od  09. do 11. februara 2018. u Hotelu Borići, u Sjenici, sa početkom u 14:00h.

Interetnička omladinska alijansa je regionalna inicijativa za promociju interetničkog dijalogai saradnje kroz omladinski aktivizam i šire učešće mladih u društvenom životu. Od 2008. godine Alijansa okuplja mlade, Srbe i Srpkinje, Bošnjake i Bošnjakinje koji prihvataju i uvažavaju različitosti i spremni su da slušaju jedni druge, prepoznaju zajedničke probleme i zajedno učestvuju u rešavanju istih, pod sloganom:

MI SMO SE UKLJUČILI – UKLJUČITE SE I VI

Etnička i kulturna raznolikost je naša stvarnost i naša zajednička baština. Jasno nam je da komunikacija i saradnja u različitosti nije uvek jednostavna, ali smo uvereni da međusobnim približavanjem i uzajamnim razumevanjem osnažujemo društvenu koheziju i podižemo interkulturalne vrednosti naše zajednice.

Izvor: DamaD

Podeli