Društvo

Bolja zdravstvena usluga

Izgradnja novog Urgentnog bloka privodi se kraju. Trenutno se izvode unutrašnji radovi na postavljanju stolarije i električnih priključaka. Direktor Doma zdravlja, dr Ervin Ćorović ističe da će završetkom ove zgrade , novopazarska Hitna služba dobiti nove uslove za rad, a pacijenti mnogo bolju zdravstvenu uslugu.

Ka zdravstvenoj zaštiti koju pruža Dom zdravlja Novi Pazar gravitira 300 000 stanovnika, iz Tutina, Sjenice, Zubinog Potoka, Leška i Novog Pazara. Nova Hitna služba  riješiće mnoge probleme koji već godinama muče i ljekare i pacijente.

Građevinski radovi na izgradnji nove Hitne službe se završavaju očekivanom dinamikom, dok se trenutno izvode unutrašnji radovi.

Prema riječima direktora Doma zdravlja,dr Ervina Ćorovića zahvaljujući relativnoj blagoj zimi, radovi nisu prestajali, a trenutno je aktuelna i faza realizacije nabavke opreme.

Nova Hitna služba imaće tri nivoa, posebno odvojenu dječiju Hitnu pomoć, dio za pružanje hitne medicinske pomoći odraslima, a posebno će biti odvojene i prostorije za kratko zadržavanje pacijenata.

Više savremenog prostora u novoj Hitnoj pomoći, značiće i nova radna mjesta, najavio je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

“ Trenutno imamo 18 ekipa koje rade u tri smjene, ali nam je potrebno još ljudi. Prelaskom u nove prostorije, i taj uslov će se stvoriti da se zaposli još ljudi. Nadam se da ćemo od Urgentnog bloka napraviti moderan Urgentni centar” – rekao je Ćorović.

Otvaranjem nove, prostorije stare Hitne službe ce biti renovirane i prilagođene po najmodernijim standardima za rad Opšte prakse.

 

I.Hodžić

 

 

 

 

Podeli