Društvo

Mahmutović učestvuje na Međunarodnom poljoprivrednom Sajmu u Izmiru

Trinaesti Međunarodni poljoprivredni sajam u Izmiru počeo je danas i održava se do 4. februara. Učestvuje veliki broj izlagača Republike Turske, ali i iz drugih delova sveta. Svečano je sajam otvorio ministrar hrane, poljoprivrede i stočarstva Ahmet Esref Fakibaba uz prisustvo više od 20 delegacija država. Republiku Srbiju odnosno Ministrstvo poljoprivrede na ovom događaju predstavlja državni sekretar Senad Mahmutović sa saradnicima.

Tema njegovog razgovora sa turskim zvaničnicima biće unapređenje poljoprivredno-prehrambene razmene, koja je u 2017.godini iznosila 82,5 miliona dolara a u skladu sa novopotpisanim Sporazumom o slobodnoj trgovini koji izmedju ostalog omogućava izvoz goveđeg mesa, suncokretovog ulja, soje te brojnih vrsta povrća i voća.

Kako je najavljeno državni sekretar Mahmutović imaće i više bilateralnih sastanaka sa renomiranim turskim kompanijama kao bi se animirale za investiranje u proizvodnju hrane na području Sandžaka prvenstveno u stočarstvo, mesnu i mlečnu industriju.

Podeli