Društvo

Prezentacija rada biblioteke u 2017. Godi.

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ predstavila brojne aktivnosti realizovane tokom prošle godine. Sva odeljenja u biblioteci imala su priliku da prezentuju svoje aktivnosti. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, članovi Gradskog Veća, direktori kulturnih i javnih institucija i zaslužni pojedinci.

Narodna biblioteka je zasigurno jedan stožer kulture u Novom Pazaru i šire i vrlo važan faktor u kreiranju svih kulturnih aktivnosti u ovom gradu. Tim povodom rukovodstvo ove ustanove organizovalo je prezentaciju svog rada u protekloj godini.  Ono što je istaknuto je da je veliki broj kulturnih događaja uz pomoć članova biblioteke ali i pojedinaca uspešno realizovan.

„Ono što bih napomenula je da je biblioteka u protekloj godini imala preko 135 različitih kulturnih aktivnosti. Imali smo neverovatnih 37 hilada i više poseta, postali smo bogatiji za 3.688 novih članova, znatno smo obogatili knjižni fond. Tako da smo puno radili kako bi zadovoljili sve usluge korisnika“, istakla je  zamenica direktora Amela škrijelj.

Prema rečima Škrijelj, jedan od razloga zbog čega se biblioteka trudi da kreira brojne sadržaje i aktivnosti je upravo uloga same ustanove prema društvu. I na današnjoj prezentaciji su simboličnim poklonima i zahvalnicama zahvalila svima koji su na neki način doprineli dosadašnjem uspehu ove institucije.

A. Ademović

Podeli