Društvo

Nepromenjene cene voća i povrća na Zelenoj pijaci

Novopazarska Zelena pijaca je i pored snega i niskih temperatura bila dobro snabdevena. Međutim, kupaca je bilo evidentno manje, istakli su prodavci.

Sneg i veoma niske jutarnje temperature ovog utorka uzrok su slabe prodaje poljoprivrednih proizvoda. Cene se prema rečima prodavaca nisu menjale nekoliko nedelja u nazad. Međutim, kako kažu ukoliko potraje ovo hladno vreme neki proizvodi će poskupeti.

„Hladno je vreme i skoro da nema kupaca. Svako selo sada ima po dve ili tri prodavnice i niko neće da po ovako niskim temperaturama dolazi na pijacu. Cene se još uvek nisu menjale iako je hladno, pa papriku možete kupiti za 250 din. Paradajiz od 150 do 200, krastavac 100 do 120 din, mandarina 200, narandža od 70 do 150 u zavisnosti od kvaliteta, limun 150, jabuka od 60 do 150, kivi pakovani od 100 do 120 dinara a na kilo 200, japanska jabuka 250, nar i krušku možete kupiti za 200 dinara”, kazao je prodavac Safet Demirović.

Za one koji su navikli da kupuju na pijaci, ni hladno vreme, ni sneg a ni cene ne predstavljaju problem. Međutim, za većinu kupaca, kupovina na pijaci je skupa.

A. Ademović

Podeli