Turistička ponuda Srbije pred 46.000 stručnjaka

 

 

Beograd — Celokupna turistička ponuda Srbije biće predstavljena na Međunarodnom sajmu putovanja i turizma EMITT u Istanbulu, koji se održava od 25. do 28. januara. Ovogodišnji EMITT će okupiti 5.000 organizacija i institucija iz 80 zemalja sveta, što je, kako poručuju iz TOS-a, značajna prilika da se turistička ponuda Srbije promoviše i uvrsti u ponudu svetskih turoperatera.

Delegacija Turistička organizacija Srbije (TOS) obaviće i niz razgovora sa predstavnicima najvećih turističkih kompanija i organizatora putovanja iz Turske.

Ovaj sajam privuče preko 46.000 stručnjaka iz oblasti industrije turizma i turista, koji traže nove i uzbudljive turističke destinacije, putničke agencije koje posluju širom sveta, svetske hotelske lance, turoperatere, javne institucije i organizacije.

U Srbiji je u prvih jedanaest meseci 2017. godine boravilo 95.665 turista iz Turske, koji su ostvarili 154.519 noćenja, što je 17 posto više nego u 2016. godini, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

IZVOR: TANJUG

 

Podeli