Društvo

Godišnja skupština MOUPU o planovima

Na godišnjoj skupštini, predsednici udruženja razmatrali su na koji način će utrošiti sredstva od 10 miliona dinara, koje je izdvojila lokalna samouprava Novog Pazara. Usvojen je i izveštaj rada  i finansijskog poslovanja za prošlu godinu, ali i plan rada za 2018.godinu.  Izmenjen je i statut Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, čime će se omogućiti formiranje radnih grupa i komisija.

Predsednici poljoprivrednih udruženja zadovoljni su postignutim rezultatima, ali i radom do sada. Kako je saopšteno, ove godine lokalna samouprava će izdvojiti 10 miliona dinara za pomoć poljoprivredi ovog kraja, a danas se razmatralo i o tome na koji način će ta sredstva biti utrošena. Odlučeno je da se zaposli još jedno stručno lice, koje će obavljati poslove u uniji, primljeni su novi članovi, ali isključena ona udruženja koja nisu bila aktivna.

Pomoćnik gradonačelnika i direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe Nihad Hasanović ističe da je u prošloj godini u saradnji sa međunarodnim institucijama i lokalnom samoupravom obezbeđen veliki broj donacija u prethodnoj godini.

Hasanović je pozvao poljoprivrednike da se u ovim zimskim mesecima, kada imaju manje posla na svojim imanjima edukuju I informišu o svim uredbama resornog ministarstva, za korišćenje nacionalnih sredstava , IPARD fondova i svih međunarodnih organizacija. Hasanović je dodao da je u toku i apliciranje za međugraničnu saradnju.

 

 

 

 

Podeli