Društvo

Ministar odbrane i načelnik Generalštaba u poseti Raški

 

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković danas su posetili Kasarnu „Stefan Nemanja“ u Raški. Poseta je organizovana u sklopu provere bezbednosne situacije u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu.

Govoreći novinarima o poseti Kasarni „Stefan Nemanja“ i 21.mehanizovanom bataljonu, ministar odbrane Aleksandar Vulin osvrnuo se i na herojsku 37.motorizovanu brigadu čija tradicija se u ovoj kasarni nastavlja.

„Vremena u kojima smo se stideli i objašnjavali da su oni koji su nas branili zapravo grešili su zauvek prošla i više nikada se neće ponoviti. Danas je bila prilika da to kažemo“,rekao je ministar Vulin.

Ubistvo jednog od vođa kosovskih Srba  Olivera Ivanovića i posledice po stanje bezbednosti u Kopnenoj zoni i na severu Kosova, takođe su bile tema današnje posete.

O direktnim pretnjama miru i bezbednosti, u vezi sa trenutnim dešavanjima na severu Kosova, Vulin je rekao:

„Kada se nešto ovakvo desi ne možete da kažete da je situacija redovna i da je sve mirno. Naravno da nije mirno i naravno da smo svi na velikom oprezu i uostalom danas smo ovde i zbog toga“.

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković rekao je da je Vojska Srbije spremna i opremljena da odgovori na svaki bezbednosni izazov u ovom trenutku.

Ministar Vulin i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, sa saradnicima, sastali su se danas i razmenili mišljenja o bezbednosnoj situaciji i sa predsednikom Opštine Raška Ignjatom Rakitićem. Pripadnici 21.mehanizovanog bataljona izveli su za visoke goste pokaznu vežbu fizičke pripremljenosti u kojoj je učešće uzeo i načelnik Generalštaba  Ljubiša Diković na opšte odobravanje prisutnih.

 

Podeli