Društvo

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE Nema zastoja na putevima i prelazima, oprez zbog košave

Vozače u Srbiji i danas očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine, ali i oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom, dok će vetar u košavskom području imati olujne udare.

Ovakve vremenske prilike iziskuju dodatan oprez za volanom, pogotovo na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura, jer se sneg intenzivno topi i tako povećava mogućnost stvaranja odrona na tim mestima.

Veći oprez će svakako biti potreban i zbog mokrih kolovoza, koji znatno produžavaju zaustavni put vozila, pa usled proklizavanja dolazi i do izazivanja čestih saobrajanih nezgoda. Vozače očekuje dobra prohodnost na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nisu duža od 30 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Izvor: Blic

Podeli