Društvo

Novogodišnja nedelja zajedništva

 

Udruženje povratnika Reintegracija, uz podršku Komeserijata za izbeglice i migracije organizovalo je Novogodišnju nedelja zajedništva, u okviru koje su podeljeni poklon paketići deci migrantima u Tutinu i Sjenici.  Za decu je organizovana i predstava, prilagođena toj populaciji, a izveli su je glumci Regionalnog pozorišta.

Novogodišnji praznici prilika su da se obraduju najmlađi. Udruženje povratnika Reintegracija je za dece migrante u Sjenici i Tutinu obezbedila poklon paketiće. U Tutinu su ovu akciju podržali i tamošnje  nevladine organizacije Put uspjeha, Implus, fondacija opštine Tutin, a svoj doprinos dali su i đaci OŠ „Vuk Karadžić“ i „Rifat Burdžović Tršo“. Osim migranata akcijom su bila obuhvaćena I deca sa smetnjama u razvoju PU  Habiba Stočević.

Osmeh deci izmamili su glumci Regionalnog pozorišta Rifat Rifatović I Lemana Bećirović, koji su izveli predstavu Novogodišnja žaba.

Poklon paketići podeljeni su i deci u Sjenici, koja su smeštena u Sjeničkom centru za azilante. Predstava je održana i za njih, a u ovoj sandžačkoj opštini glumcima Regionalnog pozorišta pridružio se I deda mraz, koji je pomogao da se poklon paketići podele najmlađima.

 

Podeli