Društvo

Novopazarka najbolja studentica Medicinskog fakulteta u Beogradu

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, ugostio je svršenu studenticu Doliku Vasović iz Novog Pazara, koja je najbolji diplomac Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ali je izabrana i za najboljeg studenta iz oblasti medicinske fiziologije. Gradonačelnik je istako da je obaveza grada da podrži sve mlade talente, uspješne studente i srednjoškolce.

Novopazarka Dolika Vasović, osnovne studije medicine završila je sa prosječnom ocjenom 9.93, a proglašena je za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za 2017. godinu. Jedna od nagrada je priznanje za najboljeg studenta iz oblasti medicinske fiziologije, što je prema riječima ove istaknute studentice, kruna uspjeha njenog naučno–istraživačkog rada. Iako je učila po 12 sati dnevno, ona kaže da nema posbene formule za uspjeh, ali da je ključna ljubav prema medicini.

“Ne postoji formula uspeha, najvažnije je da volite ono što radite. Ako volite ono čime se bavite kao što ja volim medicinu, sigurno ćete imati uspeha. Ipak, ono što je bazična formula za uspeh na Medicinskom, ali i ostalim fakultetima, je knjiga, učenje, učenje i mnogo učenja”, kazala je Vasović i dodala da je učila i po 12 sati dnevno.

Perpsketivna novopazarka razmišlja i o usavršavanju u inostranstvu, ali, kako kaže volela bi da ostane u Srbiji. Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da grad ima izuzetno dobre studente, na koje je ponosan, dodavši da je obaveza lokalne samouprave da ih podrži.

Dolika je sada već doktor medicine. Iako je sa tom zvaničnom titulom još uvijek je student jer je na prvoj godini doktorskih studija. Sada joj je, kako kaže, u planu polaganje državnog ispita.

Podeli