Sport

Plavi pevajući iz Smedereva

Košarkaši Novog Pazara pobedili su večeras u gostima ekipu Smedereva 1953 sa 85:70 (29:18, 15:10, 21:17, 20:25), u utakmici sedmog kola Druge lige.

Izabranici Marka Dimitrijevića vodili su od početka, već u petom minutu posle trojke Marka Ilića imali su 11 poena prednosti (17:6), a domaćin do kraja nije uspeo da susret učini rezultatski neizvesnim.

Novopazarce su do petog trijumfa u sezoni predvodili Nikola Raičević sa 16, Mihailo Todorović sa 13, Ilić sa 12 i Ersan Bjelak sa 11 poena.

Asmir Numanović i Tarik Brunčević upisali su po devet, Džejlan Muratović četiri, Dušan Filipović, Lazar Radojičić i Tarik Numanović po tri, a Sanel Mukanović dva poena za pobednički tim.

Na drugoj strani, Filip Stojanović postigao je 20, dok je Darko Rnić dodao 13 poena.

Dušan Đorđević i Vukadin Milićević uknjižili su po devet, Danilo Hinić pet, Miloš Momčilović, Vojin Svilar i Stevan Jovanović po četiri, a Aleksandar Milutinović dva poena za Smederevo 1953.

Novi Pazar je zadržao drugo mesto na tabeli sa pet pobeda i dva poraza, uoči derbija sa vodećom Slobodom u Užicu, koja je jedina neporažena ekipa u dosadašnjem delu prvenstva.

M. Minić

Podeli