Počeli razgovori sa MMF sa delegacijom Srbije

Zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda, radi završetka osmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana, počeli su danas plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije.

Misija MMF, koju predvodi James Roaf, boravi u Beogradu od 26. oktobra do 7. novembra.

Delegaciju Srbije na plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a u razgovorima su učestvovali i ministar finansija Dušan Vujović sa saradnicima, saopštila je NBS.

Trogodišnji stendbaj aranžman koji je zaključen februara 2015. godine, uspešno se sprovodi, uz ostvarenje dobrih makroekonomskih rezultata u okviru dogovorenog ekonomskog programa.

Tokom ovog razmatranja aranžmana, koje je i poslednje, razgovaraće se o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima, realizaciji dogovorenih mera u trećem tromesečju 2017. godine, kao i o okviru budžeta za 2018. godinu.

U saopštenju se ističe da će posebna pažnja biti posvećena merama za sprovođenje važnih strukturnih reformi, a biće diskutovane i mere koje mogu da učvrste postignute rezultate i unaprede ekonomsku efikasnost.

Imajući u vidu da aktuelni stendbaj aranžman ističe februara 2018. godine, razgovaraće se i o modalitetima buduće saradnje sa MMF.

Podeli