Društvo

Bulić: Objekat u Ulici 28. novembra je legalan

Građevinski objekat u Ulici 28. novembra, koji se nalazi u blizinini Amir-aginog hana gradi se potpuno leganlno u skladu sa Zakonom i uz svu neophodnu dokumentaciju, potvrdio je Radio -televiziji Novi Pazar rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove, Mensur Bulić. On je istakao da portal blizak Muameru Zukorliću Sandžak press u poslednje vrijeme obmanjuje javnost i širi dezinformacije o tome da se ovaj ali još neki objekti u gradu izgrađuju bez dozvole.

Rukovodilac odeljenja za za inspekcijske poslove demantovao je objave Sandžakpressa portala koji blizak Zukorliću, a koji, kako kaže Bulić,  piše da se pojedini objekti grade bez potrebne dokumentacije. On je izričit da je objekat u ulici 28. novembra  čak ima i saglasnost Zvoda za zaštitu spomenika kulture, s obzirom da se nalazi u neposrednoj blizini Hana.

„ Ozakonjenje, izrada planova od strane Gradske uprave, objedinjena procedura u postupku izdavanja dozvole, rad građevinske inspekcije, sve je to uticalo da se evidentno smanji bespravna izgradnja. Međutim takvo faktičko stanje podstaklo je pojedine novinare iz pojedinih medijskih kuća, da nesitinito informišu javnost. Nedavno su pisali kako se u neposrednoj blizini Inspekcije gradi objekat bez dozvole. A istina je da se taj objekat gradi potpuno u skladu sa Zakonom. Tako i ovih dana pišu kako se objekat u Ulici 28. novembra, kod Amir-aginog hana gradi bespravno. Inspekcija je vršila kontrolu tog objekta i u postupku dobijanja građevinske dozvole dobijena je i saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Republike Srbije “,rekao je Bulić.

On je ukazao da se legalnost objekata može proveriti običnim klikom na sajt uprave Grada i istakao da pomenuti portal blizak Muameru Zukorliću ruši svoj ugled ovakvim dezinformacijama.

„Očigledno je da takvo informisanje ima svoju pozadinu i da takvi mediji rade protv sebe i da njima više niko ne vjeruje“, rekao je

Bulić je još jednom pozvao sve građane da iskoriste svoje pravo i regulišu status svoje imovine. On kaže da je popis objekata za ozakonjenje završen, a da je procenat bespravne gradnje na nivou grada znatno smanjen.

Podeli