Društvo

Deset računara na poklon za najstarije

Gerontološki centar Novi Pazar dobio je na poklon od Vojvođanske banke 10 računara. Stanovnicima ovog doma biće olakšana internet komunikacija sa rođacima i prijateljima, a za one koji ne znaju da koriste kompjuter biće organizovana obuka. Donacija je uručena povodom Meseca solidarnosti sa starim licima, u akciji koju je pokrenula Vojvođanska banka u 12 gradova u Srbiji.

U okviru obeležavanja oktobra, meseca brige o starim osobama Vojvođanska banka pokrenula je društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova Srbije donirati ukupno 190 računara. Danas je Gerontološkom centru Novi Pazar uručeno 10. Korisnicima ovog doma ova donacija olakša će internet komunikaciju sa rođacima i prijateljima.

Ovo je samo jedna od akcija koje su u fokusu Vojvođanske banke, istakla je direktor Sektora društveno odgovornog poslovanja Vojvođanske banke Zorica Džida.

“Tehnika vrlo brzo ide napred i sigurni smo da će ovi danas poklonjeni a i ostalih 180 računara, koji su predmet ove akcije,  koristiti stanovnicima, odnosno korisnicima usluga centara za brigu o starim licima”, dodala je Džida.

Direktor Centra za socijalni rad Novi Pazar Adnan Dizdarević, zahvalio se Vojvođanskoj banci na donaciji i istakao da će na ovaj način korisnici Geronto centra delimično ublažiti fizičku udaljenost sa porodicom.

”Mi nastojimo da našim korisnicima, u njihovom svakodnevnom životu i boravku u našoj ustanovi omogućimo bezbrižnije dane, ispunjene raznim sadržajima, a novi način komunikacije sada će im mnogo olakšati boravak ovde”, kazao je Dizdarević.

Kako su istakli iz ove ustanove, za sve korisnike doma, koji do sada nisu radili na računarima, biće organizovana obuka. Kako kažu, cilj je da im se olakša boravak u domu i svaki dan ispuni nekom aktivnošću.

A. Ademović

Podeli