Društvo

Sastanak sa voćarima

Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja (MOUPU) i Poljoprivredna stručna i savetodavna služba održale su sastanak sa predstavnicama voćara o kupovini sadnica. Ovo je još jedna od predviđenih aktivnosti ove godine istakao je predsednik Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić.

Edukativno predavanje koje je bilo organizovano 3. oktobra okupilo je veliki broj voćara. Osim prednosti kod određenih sorti i njihovih karakteristika, voćarima su podeljeni i uzorci koji su tog dana bili predstavljeni. Sledeća faza je kupovina sadnica i iz MOUPU ističu da je potrebno na vreme poruči željeno voće, kako ne bi zakasnili sa sadnjom.

„Svi poljoprivrednici koji su zainteresovani za kupovinu sadnica mogu od danas do 24. oktobra u vremenu od 9 do 13 časova da se jave u MOUPU gde će videti cene sadnica i karakteristike o kojima su opisani osnovni elementi, da bi se poljoprivrednici orjentisali koju vrstu sadnica da kupe“, rekao je predsednik MOUPU Ismet Sajtarić.

Svi oni koji do 24 oktobra ne poruče željene sadnice po povoljnim cenama, ove godine ostaće bez njih. Jer kako ističe Sajtarić rok za sadnju je ograničen.

A. Ademović

 

Podeli