Društvo

Počela evropska nedjelja programiranja

Evropska nedjelja programiranja obilježava se i u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.  Zahvaljujući uspjehu i velikoj zainteresovanosti đaka za informatiku i programiranje iz ove novopazarske osnovne škole, udruženje Informtion System Agency učestvuje u  realizaciji ovog programa.

OŠ Jovan Jovanović Zmaj je jedna od 53 škole u Srbiji koja učestvuje u nedjelji programiranja, a koja je zahvaljujući uspjehu učenika  imala čast da ove godine bude prezenter dva programa i to Code Week i u okviru programa Code Week Meet i Code program.

Information System Agency  je nevladino neprofitno udruženje osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti – informaciono-komunikacionih tehnologija. Zahvaljujući uspjehu đaka iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj, ali i velikoj zainteresovanosti, Informtion system Agency učestvuje u  realizaciji programa u okviru evropske nedjelje programiranja.

Iako postoje predrasude da su dječaci ipak više zainteresovani za informatiku i programiranje, velika prisutnost djevojčica na ovim časovima ipak pokazuje drugačije.

Evropska nedjelja programiranja je počela 9. završava se 21. oktobra, poslije koje su planirana i takmičenja iz informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

I. Hodžić

 

 

 

 

Podeli