Sport

Osmankač: Novi Pazar favorit u Superkupu

Trener odbojkaša Vojvodine Nedžad Osmankač rekao je danas da očekuje neizvesnu i uzbudljivu utakmicu protiv Novog Pazara u Superkupu Srbije, ali da je rival blagi favorit zbog domaćeg terena.

“Biće to praznik odbojke. Pazarci su uvek favoriti kad igraju pred svojom publikom, a sada imaju možda i jači tim. Neki igrači su ih napustili, ali doveli su više nego dobre zamene”, ocenio je Osmankač.

On je naveo da će sezona u Srbiji biti neizvesna i uzbudljiva, a da će Vojvodina, koja je posle 10 godina osvojila titulu prvaka države, pokušati da ponovi prošlogodišnje rezultate.

“Više je kvalitetnih ekipa. Naš vrtić je stariji za godinu dana, ali tek izlazimo iz tinejdžerskog doba. Bilo je nekih promena i nadam se da će igrači koje smo angažovali uspešno zameniti svoje prethodnike”, kazao je Osmankač.

Novosađane su tokom leta napustili Petar Premović, koji je otišao u italijansku Padovu, Borislav Petrović, Lazar Ilinčić, Miloš Nadaždin i Stefan Kovačević, dok su ekipu pojačali povratnici Miloš Vemić i Marko Narančić, kao i Radiša Stevanović.

Utakmica Superkupa Srbije za odbojkaše između Novog Pazara i Vojvodine igraće se sutra od 18.00 u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli