Sport

Oko 800 školaraca na Jesenjem krosu

“Rifat Burdžović Tršo” ekipni je pobednik tradicionalnog Jesenjeg krosa u konkurenciji osnovnih škola, koji je održan danas na Atletskom stadionu u Novom Pazaru, dok je Gimnazija bila najuspešnija srednja škola.

Kros, koji je organizovao novopazarski Sportski savez, uz pomoć Saveza za školski sport, Atletskog kluba Novi Pazar i Sportsko-sajamske ustanove Pendik, okupio je oko 800 učesnika u ukupno 24 trke.

“Bilo je prijavljeno 15 osnovnih i šest srednjih škola, koje su prethodno imale svoja takmičenja. Zadovoljstvo je prirediti kros na ovom velelepnom zdanju, a gradska uprava odmah pored gradi još jedan sportski kompleks sa rukometnim, odbojkaškim i košarkaškim terenima. I na tim terenima možemo organizovati opštinska takmičenja”, rekao je direktor Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Kod prvih razreda osnovnih škola pobede su ostvarili Amel Nokić iz “Đure Jakšića” i učenica “Avda Međedovića” Amina Rugovac, a kod drugih Hamed Avdović (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) i Marta Mrlješ (Osnovna škola Dositej Obradović).

Fatih Dedić (Osnovna škola Avdo Međedović) i Merva Vučelj (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) slavili su u uzrastu trećih, a Omer Zećirović (Osnovna škola Desanka Maksimović) i Emina Redžović (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) u konkurenciji četvrtih razreda.

Rijad Zenković (Osnovna škola Halifa Bin Zaid Al Nahjan) i Mejra Mehmedović (Osnovna škola Vuk Karadžić) bili su bez premca među petim, dok su se kod godinu starijih izdvojili Altan Bulić (Osnovna škola Vuk Karadžić) i Alma Papić (Osnovna škola Vuk Karadžić).

U kategoriji sedmih razreda prvi su kroz cilj prošli Ahmet Zoranić (Osnovna škola Halifa Bin Zaid Al Nahjan) i Delila Šonjić (Osnovna škola Desanka Maksimović), dok su među najstarijim osnovcima briljirali Aleksandar Vukomanović (Osnovna škola Meša Selimović) i Ajša Zahitović (Osnovna škola Vuk Karadžić).

U trci prvih razreda srednjih škola pobedili su Naser Hadrović (Škola za dizajn tekstila i kože) i Fatima Osmanović (Ugostiteljsko-turistička škola), što je kod srednjoškolaca koji pohađaju drugi razred pošlo za rukom Merisu Ruševiću (Škola za dizajn tekstila i kože) i Aidi Suljović (Medicinska škola).

Među trećim razredima srednjih škola dominirali su Senad Elmazbegović (Gimnazija) i Merima Škrijelj (Ugostiteljsko-turistička škola), a Semir Berović i Ajša Baltić obezbedili su dvostruki trijumf Medicinskoj školi kod najstarijih srednjoškolaca.

“Najbolji će već u subotu trčati na drugom ovogodišnjem Krosu RTS-a u Šapcu, možda i na još nekom od preostalih. Ovo je način da nađemo nove talente, kojih ima u našem gradu. Takođe, kros je potvrda odlične saradnje sa sportskim ustanovama iz Novog Pazara, a tu su i Ministarstvo omladine i sporta i Atletski savez Srbije”, rekao je direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković.

M. Minić

Podeli