Društvo

Deca u lokalnom parlamentu

Predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić bila je počasni gost prve dečije Skupštine koja je održana u okviru Dečije nedelje. Na ovoj Skupštini jednoglasno je izabran predsedavajući i doneto je nekoliko odluka od kojih je najbitnija odluka o dečijim pravima.

Na dnevnom redu prve dečije Skupštine izabran je predsedavajući, usvojen poslovnik o radu Parlamenta, doneta je odluka o pravima deteta, ali su se i kazivali stihovi i pevale pesmice, a na kraju su bila i dečija pitanja. Za predsedavajućeg jednoglasno je izabran Tarik Bojadžić.

„Danas u Parlamentu, povodom Dečije nedelje na dečijoj Skupštini izabran sam za predsedavajućeg i nosim sve najlepše utiske sa ovog mesta i želeo bih da svoje gostovanje ponovim i iduće godine. Danas smo doneli više odluka ali izdvojiću jednu kao najbitniju, a to je odluka o dečijim pravima

Predsednica Skupštine Ifeta Radončić kazala je da su deca naša budućnost i da u njih treba ulagati.

„Mislim da su deca pokazala veće interesovanje nego što sam očekivala bili su spremljeni i spremni od strane svojih vaspitača. Da su pokazali da su naša budućnost i da mi stvarno imamo čime da se ponosimo i u šta da ulažemo“, dodala je Radončić.

Ona je takođe istakla da su svi predlozi dece bili jasni i konkretni, što samo govori o tome koliko se njihova mišljenja trebaju uvažavati, dodala je ona.

A. Ademović

 

Podeli