DruštvoVesti

Dan učitelja obeležen i u Novom Pazaru

Svetski Dan učitelja obeležen je i u Novom Pazaru . U Narodnoj biblioteci Dositej Obradović je tim povodom održana  svečanost za učitelje, a za one  koji su se istakli u svom radu obezbeđeni su prigodni pokloni.

Svetski dan učitelja obeležava se svake godine 5. oktobra. To je prilika da se pokaže da je rad učitelja posebno važan za razvoj društva i da se kao takav treba i ceniti. Dan učitelja treba da naglasi važnost podrške učiteljima, značaj te profesije, ali i samog obrazovanja ‒ čiji su oni nosioci. Za učitelje u Novom Pazaru organizovana je svečanost, na kojoj su nagrađeni najbolji. Direktor Narodne biblioteke Dositej Obradović Elijas Rebronja kaže da je potrebno da  se svi uključe kako bi  položaj učitelja bude što bolji.

Ispred gradske uprave ovoj svečanosti je prisustvovao prof. dr Rifat Redović, koji je istakao značaj uloge učitelja za vaspitanje dece . On je istako da su učitelji  stub jednog društva.

Bahrija Sijarić iz Asocijacije učitelja kaže da se novopazarski učitelji trude da sarađuju sa svim obrazovnim instutucijama u gradu, kao id a budu dobar primer svojim učenicima.

Dan učitelja se obeležava u više od 100 država, a proglasio ga je UNESCO 1994.godine, jer je na isti dan, 1966.godine, potpisana “Preporuka o statusu učitelja”.

Podeli