Društvo

BNV: Još jedan zločin srpske policije u Sandžaku

Bošnjačko nacionalno vijeće izražava duboko žaljenje zbog pogibije Fahrudina Skarepa iz Tutina koji je ubijen od strane srpskog policajca, 30. septembra 2017. godine, oko 1 sat iza ponoći u Tutinu.

Bošnjačko nacionalno vijeće, također, oštro osuđuje izjavu ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića povodom ovog ubistva, zasnovanu na neistinama, sa ciljem da se prikrije planirani i osmišljeni zločin srpske policije u Tutinu, pri čemu je život izgubio dvadesetdvogodišnji Fahrudin Skarep.

“Na osnovu jasno izgovorenih riječi srpskog policajca nakon što je pucao u Fahrudina i riječi njegovih kolega na mjestu događaja, očigledno je da se radi o planiranom, dobro osmišljenom i profesionalno izvršenom ubistvu. Ovako planirano, smišljeno i hladnokrvno izvršeno ubistvo nedužnog mladića Fahrudina Skarepa iz Tutina, od strane srpske policije, proizvod je tolerantnog odnosa nadležnih državnih organa Srbije prema zločinima u Sandžaku u posljednje tri decenije. Poučeni zločinima nad Bošnjacima u Sandžaku iz proteklih decenija, ovo je još jedan događaj koji potvrđuje ubjeđenje da srpska policija predstavlja objektivnu opasnost za živote i slobodu građana Sandžaka”, navedeno je u saopštenju.

Bošnjačko nacionalno vijeće prikuplja informacije u vezi sa ovim slučajem, u cilju preduzimanja adekvatnih mjera kako bi ovo bio posljednji zločin srpskih oružanih snaga nad građanima Sandžaka.

Podeli