Društvo

Alispahić: Dobio sam prijetnje od Zukorlićevog telohranitelja

Novinar i publicista Fatmir Alispahić obratio se redakciji Radio-televizije Novi Pazar, jer je, kako tvrdi, primio prijetnje od dugogodišnjeg telohranitelja, kao i od nekoliko bliskih saradnika Muamera Zukorlića, predsjednika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka. Razlog svemu ovome je, smatra Alispahić, njegov stav da je doktorat Muamera Zukorlića “degradacija akademske prakse i da nema naučnu validnost”. On je u tekstu kog prenosi više portala i medija rekao:

” Iako sam svjestan da su mi kao piscu oduzeta građanska i akademska prava, te da zavjera šutnje godinama prati diskriminaciju moje opredjeljenosti da svjedočim slobodu govora i intelektualnu nezavisnost, ja vam se obraćam – u nadi da nije sve potonulo u bezdan autocenzure i jednoumlja – sa obavještenjem da sam dobio vjerodostojne prijetnje od dugogodišnjeg tjelohranitelja Muamera Zukorlića, kao i od nekoliko bliskih saradnika i prijatelja Muamera Zukorlića. Za mene su to prijetnje lično Muamera Zukorlića! Ove prijetnje sam dokumentovao objavom na svome fb profilu “,  napisao je Alispahić, a prenose brojni mediji.

Alispahić otkriva da je dobio prijetnje izvjesnog Nedžada Šaćirovića, Zukorlićevog tjelohranitelja, na kojeg su ga upozorili prijatelji na Facebooku, ‘rekavši da se radi o opasnom čovjeku koji je već zbog upotrebe vatrenog oružja ležao u zatvoru’.

“ Ako je jedan “doktor nauka” spao na to da mu se titula brani pištoljima i prijetnjama – onda je posve jasno da taj čovjek pripada mafijaškom, a ne akademskom društvu “,  poručuje Alispahić.

 

“ Posljednjih dan-dva dobio sam mnogo prijetnji i uvreda od najbližih saradnika i prijatelja lažnog doktora i lažnog akademika Muamera Zukorlića – a ja ne znam ni jednog doktora nauka i intelektualca da ga podržava takva nesorta od divljaka i prostaka. To znači da oni pripadaju istom kriminalnom i psovačkom miljeu, Zukorlić i njegovi glasnogovornici. Služe se prijetnjama kako bi svoj prostakluk zaogrnuli u bošnjački akademizam i patriotizam “, kaže Alispahić.

“Kad Hako Duljević, predsjednik Zukorlićeve Fondacije, majku Fatmira Alispahića nazove “kurvom”, nije samo uvrijedio jednog čovjeka, koji svoju majku voli, i nije samo uvrijedio jednu od zaslužnih Bošnjakinja (univerzitetsku profesoricu i prvu bošnjačku ginekologinju u sjeveroistočnoj Bosni), već je dao primjer drugim Zukorlićevim advokatima da danas, na isti način, vrijeđaju Fatmirovu majku. Javaljaju se Zukorlićevi advokati, da vrijeđaju, prijete, da pitaju za adresu, biva, doći će da mi ugroze djecu, da mene premlate, itd, itd.” , stoji u tekstu.

“ PRVO: Razlog ovome je jedno akademsko pitanje o validnosti jednog doktorata čiji autor nema nikakvih naučih (bibliografskih) referenci. Nigdje to nema da je neko: prvo bio “akademik”, pa napisao prvu knjigu, pa postao “doktor nauka”, a bez ikakve bibliografije i naučnih referenci. Onoliko koliko je normalno da se u jednom društvu borimo za kriterije, na svim poljima, toliko je nenormalno da se ovim akademskim pitanjem bave prostaci i mafijaši, koji time svjedoče da su na istoj razini sa svojim gazdom Zukorlićem. U protivnom, zašto bi nekakve batinaše i divljake zanimala nekakva univerzitetska karijera?! Borbu za akademske kriterije oni doživljavaju kao napad na svog mafijaškog šefa, kojemu nikakvi kriteriji – jer sve je korupcija! – nisu prepreka da bude tzv. doktor nauka i tzv. akademik.

DRUGO: Strah u meni je umro davno. Na pogrešnu su se adresu namjerili. Niti me mogu zaplašiti, niti svojim lavežom uvrijediti.

Treće: Moja će u ovoj priči ostati kao zadnja i kao važeća. Ona glasi: Zukorlićev lažni doktorat je sramota za bošnjački narod”,  kaže Alispahić u tekstu kog su prenijeli brojni portal.

Podeli