Društvo

„Pauk“ može i bolje

 

U  Parking servisu nisu zadovoljni učinkom Pauk službe, koja je u njihovoj nadležnosti, ali kojom rukovodi Saobraćajna policija. Tokom letnjih meseci najveći broj vozila bio je parkiran van uređenih parkirališta pa bi učinak „pauk- vozila“ morao biti daleko veći, kažu u Parking servisu.

Leto na novopazarskim ulicama ostaće mnogim vozačima u sećanju po traženju slobodnog parking mesta. Veliki broj vozila, kao i priliv vozila iz inostranstva i susednih gradova, učinio je da Novi Pazar postane zatrpan automobilima. Pauk služba je uklanjala u proseku po 6 nepropisno parkiranih vozila dnevno, što je po mišljenju zaposlenih u Parking servisu malo.

„Generalno, nismo zadovoljni radom te službe iz razloga što ne postiže se efekat koji bi morao da se postiže. Imamo situaciju da su naša parkirališta poluprazna, a da su vozila parkirana na trotoarima, na ulicama, pešačkim prelazima, što dovoljno govori o problemima sa kojima se susrećemo“, kaže Nermin Ljajić iz Parking servisa.

U junu je sa gradskih ulica uklonjeno 159 nepropisno parkiranih vozila, u julu 179, a u avgustu 84. Ukupno 422 vozila. Stacionarni saobraćaj i dalje ostaje jedan od najvećih problema grada. I nova parkirališta ostaju prazna jer vozači radije, besplatno, parkiraju na trotoarima.

Podeli