Kultura

Slike sandžačkih umetnika u sarajevskoj Vijećnici

Kao rezultat dobre saradnje između kulturnih centara, ali i čelnika Grada Sarajeva i Grada Novog Pazara, u sarajevskoj Vijećnici otvorena je izložba slika Sandžačkog udruženja likovnih umetnika. Gostujuća izložba SULU-a biće dostupna sarajevskoj likovnoj publici narednih mesec dana.

Dela velikana sandžačke likovne scene kao što su: Hilmija Ćatović, Muriz Čoković, Muhamed Đerlek Max, Emir Čoković, Ervin Ćatović i drugi, narednih dana biće dostupna sarajevskoj likovnoj publici.Na otvaranju izložbe Sandžačkog udruženja likovnih umetnika u sarajevskoj Vijećnici, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević je istako da je takav događaj zapravo potvrda da je saradnja između Novog Pazara i Sarajeva urodila plodom i na kulturnom planu.

”Posle dobre saradnje između Gradskog arhiva Novog Pazar i Istorijskog arhiva Sarajeva, evo i saradnje Kulturnog centra sa Vijećnicom. Nadm se da će izložba sandžačkih umetnika na ovako predivnom mjestu, doprinijeti još većoj saradnji i povezivanju; da ćemo imati priliku da ugostimo i umetnike iz Sarajeva u Novom Pazaru”, kazao je Suljević.

Suljević je izrazio zadovoljstvo što su na otvaranju prisutni i predstavnici Grada Sarajeva. On je pozvao sve da posete Novi Pazar i dodatno unaprede međusobnu kulturnu saradnju.

Kroz umetnička dela sandžačkih autora, sarajevska likovna publika će u narednih mesec dana imati priliku da spozna međusobne različitosti, sličnosti ali i osobenosti sandžačkog kraja.

S.Lj.

Podeli