Kultura

Poslednja klapa filma “Trka pacova” u Novom Pazaru

Ekipa filma radnog naslova “Trka pacova” zadovoljna je onim što je urađeno u Novom Pazaru, a prije svega gostoprimstvom Novopazaraca, strpljenjem ali i interesovanjem koje su pokazali tokom snimanja filma u njihovom gradu. Jedna od poslednjih scena u Novom Pazaru snimljena je u ponedjeljak veče u zgradi Radio televizije Novi Pazar.

Ekipa filma Trka pacova polako završava snimanje dijela filma u Novom Pazaru. Jedna od polsednjih scena snimljena je u zgradi Radio televizije Novi Pazar koja je na kratko postal RTK. Ekipa od 50 članova prezadovoljna je radom u Novom Pazaru odakle se sele u Italiju gdje će se snimati ostatak filma.

Film “Rat race” je ljubavna tragikomedija čija se radnja odvija nakon rata na Kosovu, krajem 1999. i početkom 2000. godine u Prištini i, uz emocije i smijeh, prikazuje nemile događaje na Balkanu iz tog vremena. U Novom Pazaru snimala se trećina filma. Scenario filma “Rat race” je pisan na osnovu istinite životne priče o vozaču Nehadu Pljakiću i novinarki Ani tokom njihovog rada u OSCE-u, u Prištini, krajem prošlog vijeka.

A. Ni.

Podeli