Sport

Košarkaški spektakl: Novi Pazar – Borac Čačak (utorak, 15.30)

Košarkaši Novog Pazara dočekaće sutra u prijateljskoj utakmici čačanski Borac, a trener domaćeg tima Marko Dimitrijević rekao je da je zadovoljan jer će njegovi izabranici biti u prilici da odmere snage sa izuzetno kvalitetnim rivalom.

“Borac je institucija na srpskoj košarkaškoj sceni i hvala tom klubu, koji je u jeku priprema za Drugu ABA pristao da igra protiv nas. Radi se o timu sa velikim brojem sjajnih igrača. Verujem da će tribine naše dvorane biti dobro popunjene”, rekao je Dimitrijević.

On je naveo da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema za drugoligašku sezonu, koja startuje 7. oktobra, ocenivši da je ovo najvažnija sedmica u tom ciklusu.

“Momci ulažu dosta energije. Tokom ove sedmice odigraćemo i kontrolne duele protiv Klika iz Arilja i kragujevačkog Radničkog, a do starta takmičenja imaćemo još dva trening meča”, kazao je Dimitrijević.

Pazarci su prošle sedmice angažovali Marka Ilića (26 godina, 203 centimetra), koji je poslednji angažman imao u francuskom Nord Ardešu. Tokom karijere nastupao je i za Radnički iz Beograda, litvansku Džukiju, OKK Beograd, Smederevo i Tamiš.

“Radi se o afirmisanom košarkašu, koji može pokrivati pozicije tri, četiri i pet. Ako bude igrao kao što trenira, biću prezadovoljan. Na taj način smo kompletirali roster, mada imamo pravo da dovedemo još trojicu do kraja godine. To ćemo uraditi jedino u slučaju neke povrede ili ranijeg raskida saradnje sa nekim igračem”, pojasnio je Dimitrijević.

Prijateljska utakmica Novi Pazar – Borac Čačak igraće se sutra od 15.30 u dvorani Pendik, a ulaz na tribine je besplatan.

M. Minić

Podeli