Društvo

Divlja gradnja izmešta legalne zakupce

Zakupci trafika koje se nalaze na javnoj površini, na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića, obratili su se Gradskoj upravi, nakon što im je sinoć isključena struja, a rano jutros počelo, kako tvrde, nasilno uklanjanje objekata od strane izvođača radova na nelegalnom objektu na istoj lokaciji. Gradska uprava je zatražila hitnu intervenciju policije. Uklanjanje objekata je zbog toga privremeno obustavljeno, ali je nastavljeno u popodnevnim satima.

I nakon policijske intervencije, uklanjanje trafika je nastavljeno… U vreme kada smo napravili ove snimke, zakupce nismo našli na Gradskom trgu. Hamdo Bondžuković, koji već 30 godina uredno plaća zakup za svoju trafiku, kaže da su nasilno isterani od strane predstavnika Islamske zajednice, bliske Muameru Zukorliću, koja gradi nelegalni objekat. Ističe da je razočaran zbog tog čina, jer kako kaže, njegov otac je tu istu Islamsku zajednicu branio 2006.godine. Odsustvo sa lica mesta objašnjava rečima da ni policija ni sudstvo nisu stali uz legalne zakupce. Mišljenja građana su podeljena.

U saopštenju koje smo dobili iz Gradske uprave se navodi da: ‘’sva lica koja koriste kioske na trgu Gazi Isa-bega Ishakovića imaju zakonski osnov za njihovo nesmetano korišćenje. Smatramo – kažu iz Uprave grada – da ovakvo nasilničko ponašanje od strane izvođača radova, stalne pretnje i pritisci na zakupce kioska ne smeju da i ovoga puta prođu nekažnjeno od strane pravosudnih organa. Grad Novi Pazar je – podsećaju – još prošle godine Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru podneo krivične prijave za izvođnje nelegalnih radova i zauzeće javne površine ali nažalost do dana današnjeg niti mi, niti su građani Novog Pazara upoznati o tome šta je Tužilaštvo preduzelo – kaže se, između ostalog, u saopštenju iz Gradske uprave Novi Pazar.

S.Lj.

Podeli