Društvo

Turski ambasador i ministarka za infrastrukturu dogovorili: Rehabilitacija regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina prioritet

Potpredsednica Vlade i ministarka Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem o učešću te zemlje u rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina. Ambasador Bilgič je ranije izjavio da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.

Tema razgovora potpredsednice Vlade  Zorane Mihajlović i ambasadora Tanžua Bilgiča bili su dogovori o protokolima i sporazumima koje će Srbija I Turska  tokom posete predsednika Erdogana potpisati iz oblasti infrastrukture. Kao jedan od najvažnijih projekata navedena je izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji je Turska izrazila spremnost da se pojavi kao investitor. Na sastanku je bilo reči i o rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina.

Mihajlovićeva je predložila ambasadoru da tokom posete predsednika Erdogana, ali i posle toga, veliki broj turskih građevinskih kompanija poseti Srbiju kako bi bili upoznati i uzeli učešće u vrednim infrastrukturnim projektima koji se rade u Srbiji.

Podsećamo da je Bilgič rekao ranije da njegova zemlja nije odustala od kreditiranja rekonstrukcije magistralnih puteva Novi Pazar- Sjenica i Novi Pazar- Tutin.
“I dalje postoje određeni tehnički problemi, ali sam uveren da ćemo ih prevazići. Nismo odustali i napustili ove projekte i njihova realizacija će nam biti prioritet u narednom periodu”, rekao je tada Bilgič

Podeli