Društvo

Kolektivnim sunetom obuhvaćeno 130 dečaka

Organizacija Prijatelji Sandžaka“  iz Istanbula , grad Novi Pazar i Kancelarija za mlade i ove godine organizuju  manifestaciju kolektivni sunet. Ove godine obuhvaćeno je 130 dečaka.

Interesovanje roditelja za kolektivni sunet je veliko. Ovo je sedma godina od kada se projekat uspešno realizuje.  Neformalna grupa “Prijatelji Sandžaka” , koju predvodi Salih Hadžifejzović, pomaže Novom Pazaru raznim programima, ali i promoviše ovaj kraj.

Roditelji sa kojima smo razgovarali, čija su deca obavila sunet u poliklinici Marovac, srećni su što su baš njihovi mališani obuhvaćeni ovim programom.

U okviru semdogodišnjeg realizovanja projekta “kolektivni sunet”, ovaj verski obred obavilo je preko 1000 dečaka.

“U sedmogodišnjem trajanju kroz  projekat je  prošlo je preko 1000 dečaka. Ove godine je prijavljeno njih 130. interesovanje građana uvek prevazilazi godišnju kvotu za prijavljivanje kandidata”, kaže ispred Kancelarije za mlade Rešad Džuburović.

Osim “Prijatelja Sandžaka” , finansijsku podršku ovoj manifestaciji dale su i turske opštine Pendik i  Bajrampaša, kao i Ambasada Republike Turske.  Svečanost u okviru ovogodišnjeg kolektivnog suneta održaće se 10. septembra u novopazarskom Kulturnom centru.

Podeli