Društvo

Rekonstrukcija Ulice Hilma Rožajca u toku, asfalt za 10 dana

Ulica Hilma Rožajca biće kompletno rekonstruisana.  Prethodno je zamenjena vodovodna i kanalizaciona  mreža, a trenutno se postavljaju ivičnjaci. Asfaltiranje je planirano  za 10 dana.

Ovo je jedna je od najstarijih ulica u gradu, gde se trenutno izvode pripremni radovi za postavljanje asfalta. Kako se asfalt ne bi oštetio posle postavljanja, zamenjena je vodovodna i kanalizaciona mreža. Ulicom Hilma Rožajca prođe i veliki broj vozila.

Meštani kažu da su srećni  što će uskoro imati bolji pristup do njihovih kuća i normlanije uslove za život.

Udarne rupe u ovoj  ulici, koje je bilo teško sanirati, stvarale su velike problem, kako meštanima tako i vozačima. Jedino rešenje bilo je potpuna rekonstrukcija.

“Ova ulica je jedna od prvih u gradu, koja je dobila vodu, pa smo te stare cevi zamenili. Ovih dana radimo na rehabilitaciji cele ulice. Trenutno se stavljaju novi ivičnjaci. Ovo je jedna od najfrekvetnijih ulica u gradu. Ulica je uska,  mislili smo da će zbog velikog broja kuća radnici imati problema, ali sve se odvija po planu, što smo se mi danas i uverili”, kaže pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović, napominjući da ovo nije jedina lokacija na kojoj se trenutno odvijaju građevinski radovi.

Druga faza radova na izgradnji hotela na Atletskom stadionu je u toku, gradi se most na Jaliji. Očekuje se završetak radova na izgradnji kolektora od zgrade Lepa Brena do nove škole “Meša Selimović”. Radi se i na korićenju reka Raška, Banjska , Deževska.  U planu je i izgradnja potpornog zida  zbog kojeg je prekinuta saobraćajnica od Hercegovačke ulice do naselja Varevo. Hasanović je najavio i početak radova na kanalizaciji i vododvodnoj mreži u naselju Pobrđe,  a ovih dana biće izbaran i izvođač radova za izgradnju mosta prema Hamamu.

 

Podeli