Društvo

Novopazarci i u avgustu masovno idu na more

Iako je ljetna sezona na izmaku, sudeći po potražnji u novopazarskim turističkim agencijama, čini se kao da je ljeto tek počelo. Novopazarci se i dalje opredjeljuju za inostrane destinacije i all inclusive ponude, mada kako kažu iz turističkih agencija sve je više onih koji se opredjeljuju za neke avanturističke destinacije.

Ljetovanje na moru je pravi lijek i za dušu, ali i za organizam. Slana voda i boravak na suncu imaju niz ljekovitih svojstava koji blagotvorno djeluju na nas. Neki se odlučuju za ljetovanje kao dio terapije, kao priliku za odmor i regeneraciju organizma, dok drugi pak, kao način da se dobro zabave i opuste. Prema riječima turističkih radnika iz Novog Pazara, ova sezona je uspješnija od najuspješnije sezone iz 2015. godine. Potražnja je još uvijek velika, koja je čini se,  znatno povećana  otvaranjem aerodroma u Nišu, koji je znatno  olakšao prevoz putnika ka željenim destinacijama.

Kada je riječ o destinacijama, najtraženija je i dalje Turska, zemlja hedonizma, hamama i bogate kulture,  mada kako kažu iz turističkih agencija sve je više onih koji se opredjeljuju i za neke egzotične destinacije.

 

I.Hodžić

Podeli