Društvo

Most na Jaliji biće izgrađen do novembra

Radovi na izgradnji mosta u novopazarskom naselju Jalija  su počeli, koji će, kako se najavljuje biti završen do novembra. Kada se most izgradi taj deo grada izledaće lepše, građanima će skratiti put do grada , a magistarala će biti  povezana sa Robnom pijacom. Ovih dana očekuje se završetak radova na izgradnji  kolektora od zgrade Lepa Brena do nove škole “Meša Selimović”.

Radovi na izgradnji mosta preko reke Raške su počeli u novembru 2015.godine. Međutim, usled poplava u Novom Pazaru došlo je do obustave radova od strane republičke inspekcije.

“Uporedo sa izgradnjom mosta radiće se i rekonstrukcija rečnog korita i nadogradnja, čime će se sprečiti izlivanje u slučaju da dođe do porasta vodostaja. Zahvaljjući institutu “Jaroslav Černi”i Putevima Srbije uspeli smo da napravimo rešenje, uklonimo sve nedostatke i radovi su nastavljeni”, rekao je Hamidović.

Koordinator za realizaciju projekata u gradskoj upravi Ćeho Nikšić kaže da je ovaj projekat od velikog značaja za Novi Pazar, najavljujući I izavršetak druge faze izgradnje kolektora.

“Konačno ćemo gradsko jezgro povezati sa ovim poslovnim prostorom. Slika ovog dela grada biće lepša kada se izgradi ovaj most u naselju Jalija. U toku je izrada projketa za novu saobraćajnicu”, rekao je Nikšić.

Hamidović dodaje da umesto da nastave radove na mostu odmah, radnici AD Novi Pazar- put morali su da uklanjaju otpad koji je bačen u reku i pored.

“Reka se pretvara u deponiju. Radnici gube vreme na uklanjanju otpada. Ovo je sve naše i mi to moramo da čuvamo”, kaže Hamidović.

Rok za završetak ovih radova je 75 dana, a vrednost radova, koje izvodi AD Novi Pazar put od 23,6 miliona dinara. Sredstva za ove radve obezbedila je Vlada Republike Srbije.  Kako se očekuje izgradnja ovog mosta rešiće i problem saobraćaja u Novom Pazaru.

Podeli