Društvo

Akcija “Pomozi komšiji” stigla i do sela Svilanovo

U nastavku humanitarne akcije “Pomozi komšiji” članovi novopazarskog Gradskog odbora Srpske napredne stranke posetili su dve starice u selu Svilanovo u podnožju Golije i uručili im pakete sa osnovnim životnim namirnicama kako bi im na neki način olakšali težak život. Oni su obećali da će se uskoro vratiti kako bi još pomogl.

Baka Kata Bašić već 35 godina živi potpunoi sama u oronuloj kući u selu Svilanovo, na nizbrdici kojom je veoma teško doći do kuće. Nema nikoga od rodbine koja bi mogla da joj pomogne i obidje. Plaši se u kakvim će uslovima dočekati zimu jer ne zna da li će kuća izdržati. Volela bi da joj ljudi dobre volje pomognu da renovira makar tu jednu sobu.

“Nemam nikoga, sem jedno kuče i mačku. Oronula mi je kuća, ne znam do kad ću izdržati. Kad Bog bude hteo, on će me uzeti, jer nikog nema da mi pomogne. Živim od penzije koja je oko 70 evra, a to dam za struju i telefon. Nekada nemam ni za lekove. Kad bi mi bar ovu sobu jednu pomogli da sredim, kao da bih se rodila ponovo” – kaže baka Kata.

U sličnoj situaciji je i baka Vučica Mikotić koja živi u neposrednoj blizini Kate. Ona je čak nedavno pala i teško povredila nogu, a nema novca i mogućnosti da ode kod lekara.

“Treba mi 2500 dinara u jednom i isto toliko u drugom  pravcu za taksi. To mi je mnogo a niko neće da me odbaci do grada i lekara. Šta ću, jedva hodam, boli me, popijem nešto odolekova šta imam i eto tako životarim. Bez frižidera, bojlera… Nikakav je to život da ti kažem” – jada se Vučica.

Kako bi im makar malo olakšali život, članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke odneli su dvema staricama pakete sa najosnovnijim životnim namirnicima i deterdžentom za veš. I narednih dana akcija Pomozi komšiji biće nastavljena a do baka Kate i Vučice doći će i lekari, obećali su iz redova novopazrskih naprednjaka.

K.Radović

Podeli