Društvo

Novopazaraci uredno snabdjeveni vodom u tropski vrelim danima

Potrošači u svim visinskim zonama uredno su snabdjeveni vodom u ljetnjem periodu, pa čak i u danima sa tropski visokim temperaturama kada je potrošnja uvećana i do tri puta. Za razliku od ranijih godina ne postoji bojazan da vode neće biti i u nastavku ljetnjeg perioda.

Novopazarci su i ovog ljeta uredno snabdjeveni vodom uprkos povećanoj potrošnji uslijed visokih temperatura. Postojeći kapaciteti mogu da zadovolje potrebe svih potrošača, čak i onih u trećoj visinskoj zoni te ne postoji bojazan da nećemo imati dovoljne količine vode do kraja ljetnjeg perioda, istakao je direktor JKP “Vodovod i kanalizacija”Hanefija Brničanin.

Uprkos velikim rezervama prerađene vode i odličnom vodosnabdjevanju iz JKP “Vodovod i kanalizacija” apeluju na racionalno trošenje vode te računaju na svijest građana. Voda kojom se građani snabdjevaju je isključivo namenjena za piće, ličnu higijenu i osnovne životne potrebe. Baš ta voda troši se i na pranje dvorišta, zalivanje travnjaka, voćnjaka i punjenje bazena.

A. Ni.

Podeli