Društvo

Novi mokri čvorovi na Infektivnom odeljenju

Na novopazarskom Infektivnom odeljenju u toku je sanacija mokrih čvorova. Za ove radove obezbeđena su sredstva od Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U narednom periodu planirana je i zamena fasade i krova.

 

Objekat  gde je smešteno infektivno odeljenje staro je više decenija. Kako bi pacijenti imali bolje uslove za lečenje, stalno se radi na sanaciji orunulih delova zgrade. Prethodno su stari kreveti zamenjeni novim, stolarija, a uz pomoć resornog ministarstva ovih dana radi se sanacija mokrih čvorova. Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek kaže da je cilj da se pacijentima omogući kvalitetnija zdravstvena zaštita i bolji uslovi za lečenje. Ovo nisu jedini radovi, koji se izvode u okviru ove zdravstvene institucije u poslednjih nekoliko godina, kaže Đerlek i dodaje da se u novopazarsko zdravstvo uložilo puno, ali da treba još da se radi.

” Ovo je dvanaesta služba, koju renoviramo u Opštoj bolnici. U poslednih tri do četiri godine uložili smo više od 7 miliona evra, što znači da smo ozbiljno radili na unaređenju svih službi kako bi se pacijenti bolje osećali u Opštoj bolnici. Sada se na Infektivnom odeljenju radi generalna rekonstrukcija dva mokra čvora, koji se 50 godina nisu radili, samo neke sitne popravke, koje nisu bile dovoljne. Potpunom rekonstrukcijom mokrih čvorova uložićemo oko 2.500.000 dinara, koje je Ministarstvo zdravlja doniralo Opštoj bolnici. Zamenom kreveta i dušeka, krečenjem zidova, a sada i novim mokrim čvorovima mislim da će boravak bolesnika ovde biti mnogo prijatniji” , kaže Đerlek.

Đerlek kaže da je u narednom periodu na Infektivnom odeljenju u planu i zamena fasade, ali i krovne konstrukcije.

“Ostaje nam da uradimo spoljnu fasadu, koja bi trebala da se uradi u naredna dva meseca, tako da bi ovo staro odeljenje izgledalo bolje za prijem pacijenata”, rekao je Đerlek.

Đerlek kaže da će se i u narednom periodu raditi na sanaciji i dogradnji zdravstvenih objekata kako bi se pacijentima stvorili bolji i prijatniji uslovi za lečenje, te da je cilj da novopazarska Opšta bolnica bude jedna od najboljih regionalnih u Srbiji.

Podeli