Sport

Maksimalno popunjeni hotelski kapaciteti u Novom Pazaru tokom PB

Koordinator za smeštaj tokom 76. Prvenstva Balkana u atletici Redžep Korać rekao je da su hotelski kapaciteti u Novom Pazaru za vreme tog takmičenja bili maksimalno popunjeni, pohvalivši odnos vlasnika i menadžera hotela.

“Zadatak nije bio lak, s obzirom na mali broj smeštajnih jedinica u Novom Pazaru i okolnim mestima. U Pazaru je smešteno više od 300 učesnika, njih 100 bilo je u Hotelu Mujen Luks na Kopaoniku, čiji vlasnik čovek iz našeg grada, a oko 200 u Konacima. I kada nisu ovakve prilike u pitanju postoji problem, pošto su svi hoteli puni”, rekao je Korać.

On je istakao da su vlasnici i menadžeri ovdašnjih hotela maksimalno izašli u susret organizatorima, dodajući da samo sa jednim nije dogovorena saradnja.

“U istom trenutku ovde je boravila ekipa serije ‘Nemanjići’, pa su i oni zauzeli deo hotelskih kapaciteta. Bez obzira na sve, prezadovoljni smo, pošto je u našem gradu bilo smešteno više gostiju nego ikada ranije. Mislim da svako ko razmišlja o investiranju, treba da ulaže u smeštajne jedinice u Novom Pazaru”, naveo je Korać.

Hotel Tadž ugostio je 40 članova reprezentacije Grčke, a deo učesnika Prvenstva Balkana odseo je u Hotelu Raj.

“Nadam se da su zadovoljni, koliko i mi bili tokom njihovog boravka kod nas. Ovo je vrlo važan događaj za naš grad i zbog toga smo se potrudili da ugostimo ekipu Grčke na najbolji način”, rekla je menadžerka Hotela Tadž Jasminka Novčić.

Hotel Mujen Luks na Kopaoniku dočekao je selekcije Albanije i Makedonije, kao i deo ekipe Srbije.

“Balkanijada je od velikog značaja za Novi Pazar, samim tim i za hotelijere. Čuveno je naše gostoprimstvo, svi su zadovoljni i odneli su pozitivne utiske. U principu, posle napornih takmičenja, sportistima su najvažniji bazen, sauna i đakuzi, da bi se opustili. Takođe, neki su zahtevali ishranu u našem ‘halal restoranu’. Rekli su da će opet doći”, kazao je vlasnik Hotela Mujen Luks Enver Šukurica.

Dvodnevnim takmičenjima prisustvovalo je i 35 navijača atletske selekcije Bugarske, koji su bili smešteni u Hotelu Palma, a ovu priliku iskoristili su i da upoznaju kulturno-istorijsko nasleđe Novog Pazara.

M. Minić

Podeli