Sport

Horvat: Novopazarci olakšali put do zlata na PB

Na dvodnevnom Prvenstvu Balkana u Novom Pazaru ljubitelji atletike videli su osvajače medalja sa najvećih evropskih i svetskih takmičenja. Mnogi od učesnika prestižne manifestacije bili su u ovom gradu prvi, ali, kako su naveli, sigurno ne i poslednji put.

Turkinja Elif Jildirim slavila je u trci na 400 metara s preponama. Ova 27-godišnja atletičarka iz Burse u završnici je bila bolja od Grkinje Eikaterini Dalake i sunarodnice Emel Šanli.

“Pre svega, želim da se zahvalim Novopazarcima. Zadovoljstvo je biti učesnik jedne ovakve priredbe. Sve je sjajno organizovano. Nije bilo lako takmičiti se, ali sam mnogo srećna jer sam postala šampionka Balkana”, rekla je Jildirim.

Hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat miljenik je publike na svakom takmičenju. Priznaje da su mu Pazarci pomogli da dođe do najsjajnijeg odličja, ispred Grka Teodorosa Hrizantopulosa i Nikanosa Stilijanua sa Kipra.

“Moram da istaknem gostoprimstvo, publika me je prihvatila kao svoga. Odlično su navijali i olakšali mi posao. Preskočenih pet metara i 50 centimetara tretiram kao šest, tolika je borba bila. Drugi put zaredom sam prvak Balkana i veoma sam srećan”, kazao je Horvat.

Ženski sedmoboj obeležila je bosansko-hercegovačka atletičarka Mladena Petrušić.

“Za Novi Pazar imam samo lepe reči. Što se organizacije i stadiona tiče, sve je perfektno. Nadam se da će ovde biti i većih evropskih takmičenja, pošto ovaj objekat to zaslužuje”, ocenila je Petrušić.

Među učesnicima dvodnevnog Prvenstva Balkana u Novom Pazaru bili su i drugoplasirana sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Mirela Demireva, vicešampion na 100 metara sa poslednjeg šampionata Evrope u Amsterdamu Džejk Ali Harvi, srebrna sa ovogodišnjeg dvoranskog prvenstva kontinenta u Beogradu Radoslava Mavrodieva i mnogi drugi.

M. Minić

Podeli