Društvo

Delegacija Grada posetila snimanje serije “Nemanjići-rađanje kraljevine”

Novi Pazar ovih dana filmski je centar Srbije, tačnije serijski centar jer je u toku snimanje nekih od najbitnijih scena u seriji “Nemanjići-rađanje kraljevine”. Nakon scena snimanih u Petrovoj crkvi, ekipa se preselila u manastir Sopoćani gde su ih danas posetili zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nebojša Ravić i direktorka Tursitičke organizacije Novi Pazar Ljiljana Lešević. Oni su im poželeli prijatan i uspešan rad u Novom Pazaru, podelili prigodne poklone i poželeli da serija bude najgledanija.

Do kraja snimanja serije Nemanjići ostalo je još 22 dana, a već sada se može reći da je ovo jedan od najvećih televizijskih poduhvata. Pažnja koju glumci i cela ekipa imaju kuda god da krenu svima prija, a posebno su srećni što se neke od najznačajnijih scena snimaju u Novom Pazaru i okolini gde je i počelo snimanje pre četiri meseca. Reditelj Marko Marinković zadovoljan je uslovim akoj ekipa ima u Novom Pazaru i najavljuje da će najverovatnije biti sniman i nastavak ove serije.

Proslavljeni srpski glumac Miodrag Krstović uživa u snimanju i ubeđen je da će ova serija biti “najgledanija ikada”.

Ekipu serije obišla je delegacija Novog Pazara koju je predvodio zamenik gradonačelnika Nebojša Ravić. U srdačnom razgovoru sa glumcima, i rediteljem, istaknut je značaj svih lokacija na kojima će biti snimani Nemanjići.

“Drago mi je da se delovi serije snimaju upravo ovde, gde je nastala srpska država. Želim glumcima prijatan boravak i da serija bude gledana kako u zemlji tako i u inostranstvu” – rekao je Ravić.

Ekipa serije sutra se seli u Studenicu, a u petak se scene snimaju u manastiru Crna reka. Planirano je da prva epizoda bude emitovana u okviru novogodišnjeg programa na RTS-u.

K. Radović

Podeli