Društvo

“Znak travel” vodi turiste na albansko primorje

U albanskom letovalištu Drač nakon renoviranja otvoren je hotel „Kamelia 3“, biser albanskog Jadrana. Ovaj renomirani i visokostandardizovani hotel u ponudi je turističke agencije „Znak travel“ koja turiste iz Sandžaka i Srbije od ovog leta vodi u Albaniju na odmor.

Dugačka morska obala, neograničene prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe, samo su neki od razloga zašto je Albanija postala najpopularnije ljetovalište u Evropi. Pješčana plaža Drač dugačka je 6 kilometara, najpopularnija je, te i najbitnija tačka albanskog turizma. Dubina mora se lagano povećava, te je mjesto idealna destinacija i za porodice sa malom djecom. Duž Drača izgrađeni su velelepni restorani, kafići i luksuzni hoteli poput hotela „Kamelia 3“ čijem su otvaranju prisustvovali i turisti iz naše zemlje.

„Hotel je nov i renoviran. Trenutni kapacitet je 100 soba, plan je da ih uskoro bude i više od 300. Sve su uređene, klimatizovane sa televizorom i internetom i prilagođene su sadašnjoj potražnji na turističkom tržištu. Raduje me saradnja sa agencijom „Znak travel“ i dolazak gostiju iz Srbije“, rekao je predstavnik hotela „Kamelia 3“ Dževdet Sarači.

U organizaciji turističke agencije „Znak travel“ grupa turista iz Sandžaka boravila je proteklog vikenda u Draču, na otvaranju hotela „Kamelia 3“. Prema riječima vlasnice turističke agencije „Znak travel“ Nereske Biberović turističke ture iz Sandžaka na odmor u Drač krenule su već od ovog mjeseca. Zbog blizine i cijena nižih u odnosu na Crnu Goru, za ovo ljetovalište već sada vlada veliko interesovanje.

„Prvi turiste već šaljemo u Drač. Potražnja je velika. Hotel „Kamelia 3“ koji nudimo nalazi se na nula metara od plaže. Posjeduje ogroman bazen, što je poseban ugođaj za turiste. Kuhinja je dosta kvalitetna. Hotel radi na bazi pansiona i „lite-all inclusive“. Udaljen je svega 6 sati vožnje od Novog Pazara. Cijene su iznenađujuće niske, jeftinije je i od letovališta u Crnoj Gori. U kafeterijama i restoranima cijene su niže nego i u Novom Pazaru“, rekla je vlasnica agenije „Znak travel“ Nereska Biberović.

Turisti iz Sandžaka oduševljeni su odnosom cijene i kvaliteta. Mnogima je ovaj kratak boravak u Draču bilo test putovanje ali će, sudeći po utiscima, ove sezone ponovo ljetovati u Draču.

A. Nićiforović

 

 

Podeli