Sport

Karatisti Enpija na Svetskom prventvu (WKC) u Beogradu

Sedmoro karatista novopazarskog Enpija učestvovaće na Svetskom prvenstvu pod okriljem Svetske karate konfederacije (WKC), čiji je domaćin Beograd od 23. do 25. jula, a trener Nusret Sejfić je rekao da očekuje dobre rezultate.

“Nadam se da ćemo biti uspešni, kao i uvek. Imamo takmičare koji brane medalje sa prošlog šampionata u italijanskom Riminiju, treba sve to odbraniti. Domaćini smo, što je razlog više da ostvarimo dobre rezultate. Kao trener reprezentacije, daću sve od sebe”, rekao je Sejfić.

On je rekao da će najjače biti takmičenje u konkurenciji seniora.

“Prema mojim saznanjima, dolazi više od 300 reprezentativaca Rusije. Ipak, naš cilj su finala. U Litvaniji je pre tri godine bilo 450 Rusa, ali smo uzeli sva ekipna zlata. Moram da se zahvalim našim sponzorima, a to su firme Atko Bau, B. S. M. Gmbh, Pekara Polet i zlatara Bosfor”, naveo je Sejfić.

Semir Pepić će nastupiti u konkurenciji seniora lakših od 68 kilograma.

“Ovo je moj četvrti šampionat sveta, očekujem neku od medalja. Izuzetno sam spreman, radiću i tradicionalno karate bez rukavica, pa se možda vratim iz Beograda i sa dva odličja. Mislim da su najopasniji rivali Rusi, Azerbejdžanci i Kazahstanci”, ocenio je Pepić.

Anisa Hajdarpašić će se takmičiti u teškoj kategoriji (preko 57 kilograma), u uzrastu starijih kadetkinja.

“Spremali smo se dugo, oko tri meseca. Očekujem da odbranim zlato iz Riminija, a to iskustvo će mi mnogo značiti”, rekala je Hajdarpašić.

Na WKC Svetskom prvenstvu u Beogradu boriće se još seniorke Amina Čelić, Elma Hajrović i katašica Merjem Pluncević, kadet Denis Bogućanin i mlađa kadetkinja Nadžija Mavrić.

M. Minić

Podeli