Društvo

Gradonačelnik primio predstavnike Kancelarije Turaka u inostranstvu

 

Gradonačelnik Nihat Biševac danas je primio direktora Kancelarije Turaka u inostranstvu i srodnih zajednica. Razgovor se odnosio na uspostavljanje odnosa i dalju saradnju sa ovom Kancelarijom.

Gosti su želeli da naprave kontakt sa velikim brojem studenata koji su školovanje završili u Republici Turskoj, a istovremeno i da razviju saradnju sa srodnim zajednicama u Srbiji. Razgovor sa gradonačelnikom obuhvatio je upravo ova pitanja i planove za dalju saradnju.

„Ova poseta je značajna ako znamo da je veliki broj naših studenata završio osnovne i postdiplomske studije u Turskoj i da je i sada veliko interesovanje za studiranje u Turskoj. Razgovarali smo o narednoj saradnji i u kojem pravcu će se ta saradnja odvijati. Razgovarali smo koja su to deficitarna zanimanja i koje su to potrebe našeg grada kada su osnovne i postdiplomske studije u pitanju“,rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

„Kao Direkcija za Turke u inostranstvu Vlade Republike Turske,  mi smo nadležna ustanova koja koordinira stipendiranje studenata stranih država. Svesni smo da imamo dosta studenata koji su diplomirali, a iz raznih krajeva su Srbije, pa zato želimo da ih okupimo i nastavimo saradnju.Takođe, želimo da sarađujemo i sa ovdašnjom lokalnom samoupravom. Želim da se zahvalim gradonačelniku što je odvojio vreme i primio nas. Razmatrali smo neka pitanja naše dalje saradnje. Želim da čestitam braći ovde nastupajući ramazanski Bajram“, rekao je direktor Kancelarije Turaka u inostranstvu Mehmet Kose.

Gosti iz Turske nisu propustili priliku da posete i Turski kulturni centar koji deluje i radi u okviru zgrade novopazarskog Kulturnog centra.

Podeli