Društvo

Nove „zebre“ u gradu

 

Posle rešavanja glavnog problema na ulicama, početka sanacije udarnih rupa, JP za uređenje grada intenzivno radi na saobraćajnoj signalizaciji. Do sada je urađeno oko 100 novih pešačkih prelaza i 17 kilometara središnjih linija.

U gradu su već vidljive nove „zebre“, kako popularno zovemo pešačke prelaze. Grad je prošle godine uložio značajna sredstva za kupovinu mašine za izvlačenje linija horizontalne saobraćajne signalizacije i to se pokazalo kao veoma dobra investicija. Već je urađeno 1400 kvadratnih metara pešačkih prelaza i  17 kilometara središnjih linija.

„Intenzivni su radovi na uređivanju saobraćajnih površina. Malo kasnimo zbog vremenskih prilika, ali i zbog tendera za uređenje kolovoza. Bukvalno radimo po celu noć kad je saobraćaj najnižeg inteziteta“, kaže direktor JP za uređenje grada Seljahudin Muratović.

Finalizacija ovog posla sledi po završetku krpljenja udarnih rupa na ulicama.Da dodamo još i podatak da je u ovom vremenskom periodu rađeno i na vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji. Zamenjena su 64 saobraćajna znaka sa nosećim stubovima i popravljena oštećenja koja za sobom ostavljaju nesavesni vozači.

Podeli