Društvo

Posle maline borovnica

 

Unija poljoprivrednih udruženja, Poljoprivredna stručna savetodavna služba, SEDA i lokalna samouprava danas su organizovali sastanak predsednika poljoprivrednih udruženja iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina na kojem je dominantna tema bila sadnja američke visokožbunaste borovnice. Posle maline poljoprivrednici će biti usmeravani na sadnju ove biljke kojoj odgovara podneblje i uslovi uzgoja.

Predsednici poljoprivrednih udruženja upoznati su sa zatvaranjem projekta sadnje maline iz donacije TIKA-e,a ove godine već se očekuju i prvi plodovi iz ovih zasada. Danas je uz pomoć stručnjaka Rasadnika „Superior“ iz Velike Plane organizovana edukacija o sadnji i uzgoju američke visokožbunaste borovnice koja se pored maline takođe smatra veoma unosnom za proizvodnju. Prvi zasadi borovnice u ovom kraju već postoje i to upravo zahvaljujući saradnji sa „Superiorom“ iz Velike Plane.

Predsednici poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Sjenice i Tutina danas će sa stručnjacima „Superiora“ i organizatorima ovog sastanka obići nekoliko zasada američke visokožbunaste borovnice i na licu mesta se uveriti u uspeh ovog projekta.

Podeli